Tarayıcılar üzerine

Rastgele beğendiğim sözlerden bir tanesi

Ne etrafımızı kıracak kadar sert, ne de karşınıızdakilere cesaret verecek kadar yumuşak olunuz

Sadi Şirazi Hazretleri

Tarayıcılar üzerine

Aralığın ortasından beri Chrome a geçtim. Memnunum da. Öncesinde firefox taraftarıydım fakat yediği aşırı bellekten ötürü tilki benim için çekilmez hale geldi ve sonunda da bıraktım. Firebug ile işim olunca açıyorum artık. Bununla birlikte haber7.com da tarayıcılarla ilgili olarak denk geldiğim bir haberi paylaşmak istiyorum. Haberde de belirtildiği üzere chrome un ciddi bir  yükselişi var. Meraklısına

Teknoloji gündemi aslında firmaların sürekli savaşlarına konu oluyor. Xbox ile PlayStation, Kinect ile Move, iOS ile AndroidSamsung ileAppleFacebook ile Google+ gibi çekişmelere şahit olsak da internet ile birlikte süregelen bir savaş daha bulunuyor. Tabii ki tarayıcı savaşları.

Eskiden alternatiflerin azlığı sebebiyle çok daha sert geçen tarayıcı savaşları, artık kullanıcıların zevklerine göre tercih ediliyor. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari ve Opera yaygın olarak kullanılan tarayıcılar. 2011'in en çok kullanılan tarayıcısı   ShiftDelete.Net'in haberine göre 2011'in iki kazananı bulunuyor. Bunlardan ilki konumu itibariyle Internet Explorer. Farklı sürümleriyle ve Windows işletim sisteminde dahili gelmesi sebebiyle de yüksek kullanıcı kitlesi barındıran IE, 2011 yılında açık ara en çok kullanılan tarayıcı oldu. Yılın diğer kazananı ise istikrarlı yükselişiyle Chrome oldu. 2011'e üçüncü sıradan giriş yapan Chrome, ivmesini düşürmeden çıkışını sürdürdü ve yılın son iki ayında Firefox'u geçerek ikinci sıraya yerleşti. Ancak 2011 yılının genel grafiğine baktığımızda Chrome'un kullanıcı sayısındaki artış diğer hiçbir tarayıcıda bulunmuyor.

PAYLAŞ!
Etiketler: chrome firefox haber internet explorer tarayıcı

EKREM GÜLCÜOĞLU HAKKINDA
Ekrem GÜLCÜOĞLU
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Web sitem Facebook adresim Twitter adresim Google Plus adresim

Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
Yaşınız
E-Posta Adresiniz
İnternet Adresiniz
Mesajınız


Yorumlar

Onaylanmamış: 0 yorum
Toplam: 0 yorum

SON YAZILARIM

ÇOK OKUNAN YAZILARIM

KATEGORİLERİNE GÖRE YAZILARIM

ETİKET BULUTU