Ekrem
Kategori:İnternet Günlüğüm
| Tarih:
26.09.2009 00:31:11
Bu yazı 143 defa okundu
ASKERLİK ANIM 1: SINAV
Haziran itibariyle tecilimi böldürmüştüm. Normalde seneye askere gitmeyi planlarken, borcun iyisi verip kurtulmaktır düsturunca, içimden askerliğimi yapmak geldi ve şu askerliği aradan çıkarayım dedim. Temmuzda da şubede dosyamı doldururken askerliğimi kısa dönem er/erbaş olarak yapmak istediğimi belirttim(Şu anda düşünüyorum da, demek ki bu kararımı alırken pek sağlıklı düşünememişim. Şu anki aklım olsa öyle yapmazdım.). Derken yanlış hatırlamıyorsam, harcırah olarak da 18,76 TL bana ödeme yaptılar. Kuruşuna varıncaya kadar ödediler, ne eksik ne fazla. Hesaplama da birazcık zorluk yaşadık ama olsun.
Derken 2 Ağustosta Ankara?da, Etimesgut Zırhlı Birliklerde (askeri birliğin tam ismini unuttum) sınava girdim. Malumunuz ayın ilk 3 gününde de sınav vardı. Ayın birinde ortamı görmek maksadıyla şöyle bir gideyim, ortamı göreyim dedim. Anladım ki sınava erken gitmeli. Ertesi gün (2 ağustos) sabah 4.30 gibi sınav yerine ulaştık. Tabi daha sonra öğrendiğim içün, gece 00:00?dan itibaren orada olan arkadaşlardan ötürü :) sıram 71 idi(İlk sırayı 00:00?da gelen arkadaşım kapmış yani :) ). Bu ne sırası derseniz, bu sıra numarasına göre sıraya diziliyorsunuz, ve kışlanın içerisine alınırken de bu numara ile sizi teyit ediyorlar.
Askerlik anılarımı anlatmaya artık buradan başlayabilirim işte :) . Çünki sonradan öğrendim ki o gün askerliğimin 2. Günüymüş. Birinci gününü asker olarak yaşamadığımı belirteyim.
Nizamiyeye giriş sırayla, otobüse binmek sırayla, binaya giriş sırayla, elimizdeki evrak işlerini yapmamız sırayla, sınav yerlerine oturmamız sırayla, sınav sonrası binayı terk etmemiz sırayla, tekrar otobüse binmemiz sırayla, nizamiyeden çıkış sırayla. Yani ilk günümde her işin toplu bir şekilde, sırayla olacağını öğrettiler :). Askerlerin, nizamiyeden çıkarken ekmek arası köfte ile meyve suyu ikram ettiklerini de belirtmek isterim :).
Girdiğimiz yazılı sınavda mantık, matematik, Türkçe soruları vardı. Yani şu anda hatırladıklarım bunlar. Mülakatta ise askerliğimi neden kısa dönem er/erbaş olarak yapmak istediğim, Milli Eğitim?de kaç senelik öğretmen olduğum benzerinden sorular soruldu. (Zaten konuyla ilgili önceden çeşitli taslakları dolduruyorsunuz ama olsun, gene de bir yüzbaşı ile yüz yüze konuşmak benim hoşuma gitmişti :)).
Oradan ayrılırken 12 ağustosa kadar sınav sonuçlarının açıklanacağı ve 12 ağustos saat 17:00?ye kadar askeri birliğimize teslim olmamız gerektiğine dair bir izin kağıdı aldık elimize(Ankara?ya giderken elimde götürdüğüm dosyanın değişik bir versiyonunu ayrılırken de gene elimde taşıyorum.).