Anahtar Kelime Durumu

Rastgele beğendiğim sözlerden bir tanesi

Afetleri en iyi bilen, afetlere düçar olandır

Cüneyd-i Bağdadi Hazretleri

Anahtar Kelime Durumu

Anahtar Kelime Durumu

SEO ile ilgili yazımın 7. serisine geldim. Konuları kısa ve öz olarak alarak aktarmaya devam ediyorum

Anahtar kelime dediğimiz kavram, sitemizdeki yazının hangi kelimeler üzerine yoğunlaştığına dair bize bilgi veren kelimelerdir. Bu kelimeler tek sözcükten veya sözcük öbeğinden oluşabilir. Burada önemli olan nokta şu ki, anahtar kelimeler sitedeki o yazının içersinde %2 ila %3 arasında bir yoğunlukta bulunmalı. Okuduğum yazılarda aklımda kalan temel düşünce bu. Dikkatiniz çekiyorum. SEO uygunluğu için, yazınızın içinde geçen kelimelerden bahsediyorum.(Yazı altlarında yer alan "Anahtar kelime" kavramı değil.)

Gelelim kendi siteme, SEO açısından değerlendirdiğimde bu durumu bugüne kadar hiç göz önüne almamıştım. Hala daha almıyorum veya almak istemiyorum. Çünkü kendimi bu şekilde bir sınırlama içersine almak, yazıdaki hareket kabiliyetime zarar verir diye düşünüyorum.  Tabi bu noktanın temel aldığı yer, SEO uyumlu yazı için geçerli. Eğer maksadımız SEO uyumlu bir yazıda dikkat etmemiz gereken husussa, kullacağımız kelime veya kelime öbeklerine dikkat etmemiz gerektiğini bilelim.

Burada izahatı lüzum olan bir başka konu daha var. Google'ın son dönemdeki arama motoru güncellemelerinden sonra, sitede tanımlanan anahtar kelimeleri dikkate almadığına dair yazılar da okudum. Dileyen yazdığı yazıya anahtar kelime de eklemeyebilir. Şahsen okuyacağım yazıya başlamadan önce, tanımlanan anahtar kelimelere göz gezdiren birisiyim. Dolayısıyla yazılarıma anahtar kelime tanımlaması yapıyorum.

Sözün özü SEO ya dikkat ederek yazı yazmak isteyenler, maksatlarına uygun anahtar kelime yoğunluğuna dikkat etmeliler. Bunu da öğrendim. Bilginiz olsun.

PAYLAŞ!
Etiketler: seo anahtar kelime

EKREM GÜLCÜOĞLU HAKKINDA
Ekrem GÜLCÜOĞLU
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Web sitem Facebook adresim Twitter adresim Google Plus adresim

Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
Yaşınız
E-Posta Adresiniz
İnternet Adresiniz
Mesajınız


Yorumlar

Onaylanmamış: 0 yorum
Toplam: 0 yorum

SON YAZILARIM

ÇOK OKUNAN YAZILARIM

KATEGORİLERİNE GÖRE YAZILARIM

ETİKET BULUTU