Veli Toplantısından

Rastgele beğendiğim sözlerden bir tanesi

Hayatı müsvedde yaşamayın. Temize çekmeye vaktiniz olmayabilir.

N. F. Kısakürek

Veli Toplantısından

Cumartesi günü ilk veli toplantımızı yaptık. Kendi sınıfımdan toplantıya katılanİsanın annesine,
Fethullahın babasına,
Zeynebin annesine,
Pınarın annesine,
Ertuğrulun amcasının oğluna,
Esranın babasına;

ayrıyeten dersine girip de hususi olarak görüşmek için sınıfıma kadar gelen

Halilin annesine,
Elifin babasına,
Meleğin annesine,
Gözdenin annesine

teker teker teşekkür ederim. Sağ olun, var olun. Bu şekilde ilgili velilerimdem memnunoluyorum. Gündeme ilişkin olarak buraya yazacağım yazılar bir hayli uzun fakat değinmedengeçemeyeceğim bir iki husus var. Onlar da şunlar:

Kendi sınıfımda yaptığım görüşmeyle ilişkili olarak;
-Hala okulumuzda açılan kursları velilerine söylemeyen öğrenci(leri)m varmış. Olacak iş değil.Biz kimin için çabalıyoruz? Siz ne yapıyorsunuz??
-"Bana dostunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim", düsturundan hareketle velileriminçocuklarının kimlerle arkadaşlık ettiğini bilmeleri gerekiyor. Bu konuda hassas olsunlar.
-Liseliler arasında moda tabir olan "çıkma" kelimesini hafsalam almıyor. Bu gidişle dealmayacak gibi. Şöyle ki bir koltuğuna iki tane büyük karpuz sığdıran varsa ona "helal olsun"derim. Gayrisi içün "boş işleri bırakın" mealinden nasihat ederim. Velimin değişiyle "zaten çokerken yaş hocam. Bunların okuması lazım" dediği üzere; Muhterem sınıfım derslerinize çalışıne mi. Sizleri seviyorum.

Haricen görüşmeye gelen velilerimle ilgili olarak da şunları söyleyeyim:

-10. sınıf öğrencilerinin bilgisayarla ilgili uygulamalı dersi 8 saat. Bunun haricindeki dersleridefterle, modülle, kitapla olacak çalışmalar. Bundan ötürü bilgisayar başında çok fazla vakitgeçiren öğrencilerim içün gerekli tedbiri alın, sayın velim.
-Babalarımız, annelerimiz zor şartlar altında çalışıyorsa; bu durumdan çıkarmamız gereken birsürü ders var, kıymetli öğrencim. Bundan ötürü daha fazla azimli olmamız gerek.
-Öğrencim için moda bir tabir olan "atarlı" kelimesiyle birlikte asabi, olur olmaz şeylerepervasızca sinirlenerek tepki veriyor dediysek, öyledir. Öyle öyle :). Küçük yaşta öğrencimlegüzel güzel konuşarak aşabileceğimiz bir durum gibi gözüküyor. Hürmetli velim, konuşmayaihtiyacı var bu öğrencimizin. Önceden de böyle durumla karşılaşmıştım. Şu anda 24-25yaşında öğrencim. Gayet de sakin. Geçici bir durum yani. Biraz ilgi gözetiverin öğrencime, emi ;).Yeter bu kadar. Söz uzadıkça, noktayı kaybedeceğim.Herkese iyi akşamlar.

Demeden geçemeyeğim. Gün içersinde "bloğunuza hâla yazıyor musunuz?" diye soran öğretmenim. Evet evet heyecanlı bir şekilde yazmaya devam ediyorum. Size ve sitemi önerdiğiniz öğretmenime de keyifli okumalar ;)

PAYLAŞ!
Etiketler: veli toplantısı öğrenci tosya mithat boyner mesleki ve teknik anadolu lisesi veli nasihat tavsiye dosta sınıf

EKREM GÜLCÜOĞLU HAKKINDA
Ekrem GÜLCÜOĞLU
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Web sitem Facebook adresim Twitter adresim Google Plus adresim

Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
Yaşınız
E-Posta Adresiniz
İnternet Adresiniz
Mesajınız


Yorumlar

Onaylanmamış: 0 yorum
Toplam: 0 yorum

SON YAZILARIM

ÇOK OKUNAN YAZILARIM

KATEGORİLERİNE GÖRE YAZILARIM

ETİKET BULUTU