SEO için Başlık Etiketleri

Rastgele beğendiğim sözlerden bir tanesi

Kökünü beğenmeyen dal ve dalını beğenmeyen meyve olgunlaşmadan çürür.

Necip Fazıl Kısakürek

SEO için Başlık Etiketleri

SEO için Başlık Etiketleri

SEO üzerine bugün anlatacağım konu HTML deki<H1>, <H2> benzerinden başlıklar.

Malumunuz üzere yazdığımız her yazının bir başlığı olmalı. HTML de bu başlıklar, arama motorlarının tanıması için özelleşmiş bir yapıda olan <H> etiketleri ile sağlanmakta.

Klasik olarak, yazımın puntosunu büyüteyim, kalın yapayım bu şekilde başlık kullanayım demeyin sakın, e mi.

Bu şekilde yazdığınız yazının başlığı, Google benzerinden arama motorları tarafından yazı başlığı olarak değerlendirilmiyor. Okuyan kişi anlayabilir, der ki "he bu başlık" fakat arka planda, kodları gezen 'crawler' lar bundan bir şey anlamazlar, peki durum böyle olunca ne oluyor diye aklınıza soru gelebilir, hemen cevaplıyorum.

Yazımızın başlığı malumdur ki, konunun temel fikrini anlatır. Arama motorlarının örümcekleri yazının başlığına bakarlar, başlık yok. Konuyu anlamaya çalışırlar anlayamazlar, bu durum karşısında, yazımız SEO için biraz daha anlamsız olur. Bundan ötürü yazı başlığımız mutlaka ama mutlaka <h1> etiketi ile tanımlanmalı.

Ekrem hocam, bütün başlıklar böyle mi olacak? Hayır. Sayfamızda sadece bir tane <h1> etiketi olmalı. Bunu unutmayalım.

Biraz detaya iniyorum.toplam 6 çeşit başlık etiketimiz var. <h1>,<h2>,<h3>,<h4>,<h5><h6>. <h1> etiketimiz punto bakımından en büyük başlığı temsil ederken, <h6> en küçük puntolu başlığı temsil ediyor. Buradan yola çıkarak başlıklarınızı kendiniz seçin.

Şimdi burada başka bir mevzu var, şöyle ki; wordpress ve benzeri joomla veya hazır içerik yönetim sistemi kullananlarda bu problem yok gibi, yani bir şekilde yazı başlıklarında <h> etiketleri kullanılıyor fakat bu başlıkların gereksiz veya bilinçsiz tekrarı hoş karşılanmayan bir durum.

Burada da yeni öğrendiğim bir konu var. Sayfamız da en fazla bir tane <h1>; en fazla dört tane <h2>, <h3> ve <h4> etiketi ile en fazla 6 tane <h5> etiketi bulunmalı. <h6> için herhangi bir sayıya denk gelmedim.

SEO ya dikkat ederek yazacağınız yazılarda  <h1> in bir tane olmasına, ve dahi diğer <h> etiketlerinin maksimum sayıdan fazla olmamasın özen göstermenizi öneririm. Konunun daha bir sürü teferruatı var fakat bu kadarı kâfi

"Ekrem hocam, ben anlamadım derseniz",  yorum kısmına anlayamadığınız yerle ilgili soru sorabilirsiniz?  

İyi hafta sonları dilerim.

PAYLAŞ!
Etiketler: seo başlık ekrem hoca

EKREM GÜLCÜOĞLU HAKKINDA
Ekrem GÜLCÜOĞLU
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Web sitem Facebook adresim Twitter adresim Google Plus adresim

Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
Yaşınız
E-Posta Adresiniz
İnternet Adresiniz
Mesajınız


Yorumlar

Onaylanmamış: 0 yorum
Toplam: 0 yorum

SON YAZILARIM

ÇOK OKUNAN YAZILARIM

KATEGORİLERİNE GÖRE YAZILARIM

ETİKET BULUTU