SEO Yazı Dizim 3

Rastgele beğendiğim sözlerden bir tanesi

Acemi katır kapı önünde yük indirir.

Atasözü

SEO Yazı Dizim 3

SEO Yazı Dizim 3 İnternette ben neden varım sorusunda kalmıştık. Buradan devam edelim.

Ben neden internetteyim sorusunun cevapları:
-Anısı kalsın diyerek, gündelik notları internete taşımak(Bu en kuvvetli 1. fikrim)
- Yazdıklarımın altında yorum biriktirmek. Yorum biriktirmek.( Bu durum ilk başta, eğlenceliydi fakat sonrasında iş polemik derecesinde hat safhalara ilerleyince; genel anlamda yorumlara kapalı kaldım. Onaylamadım.)
-Yaptığım çalışmaları internette tanıtmak.
- Hayratlarımın (Veresiye Takip,   Akıllı ev üzerine, Personel Takip,  Kasa Takip ) alt yapısına yönelik destek sunmak. Mesele hala bu ve benzeri programlarımı kendi sunucumda tutuyorum, kullanıcılar güncelleştirmelerini buradan indiriyorlar. Bu desteğimi sonlandırmak istemeyişim.
- Hususi olarak öğrenci notlarını ve aklımda kalan anılarını siteme not etmek
- Çevrem gördüğüm, sustuğum vakit sıkıldığım durumları aktarmak Yukarda belirttiğim maddeler detayda alt maddelere ayrılabilir fakat genel anlamda durumumu özetledim. İşte bu yazdıklarım şu ana kadarki durumun özeti mahiyetindeydi

Sitemi yayımlamak için de önce temel html kodlarını kullanmıştım. Burada Google ile işim hiç olmadı. Akabinde wordpress ile tanışınca yönetim paneli işini pek sevdim. Wordpress'e ilkin temaları düzenlemekle giriş yaptım, akabinde temel php kodlarından işi ilerlettim ama kendi içersinde 3 ayda 1; 6 ayda 1 güncellemesi çıktıkça, benim eklediğim php kodları değişiyordu. Bundan ötürü tema haricine pek fazla php kodu eklememeye başladım.(sene 2008,2009), Bu esnada alexa(Bunun ne olduğunu sonraki yazılarımda detaylı anlatacağım) sıralamam 100000 yüzbinlerin altına inmişti. Sitemin popüler olmasından memnun olmamdan dolayı da o zamanlar haftanın 3 veya 5 günü gündelik notlarıma yazılar eklemeyi ihmal etmiyordum. Derken hayrat olarak yaptığım programdaki veriyolunu yanlış yazdığımı farkedince, dosyalarımı site içersindeki "ekrem" klasörü içersinde bulundurmam gerekti. İşin detayına inmek istemiyorum, epeyce bir teknik mevzu. İşte bu hamlem beni Google ile aramı soğuttu.

Sitemin ana dizinindeki www.egulcu.net/index.html dosyasını www.egulcu.net/ekrem/index.html ye yönlendirmem, SEO açısından ve dahi alexa sıralamamı bir hayli gerilere attı. 1000000(bir milyon) dan başladım 8 milyonlara kadar geriledim. Sonrasında zaten elimi sürmedim, SEO yazılarını bile görmezden geldim. Çünkü bir faydası yoktu. Yaptığım programlardan ötürü geri adım atma şansım olmadı. Bunun sebebi wordpress kullanmamdı çünkü, geri adım atamazdım.(Acemilik böyle bir şey işte :))

Yazımda buraya gelirken araya bir paranteze açarak bir durumun izahını yapmam gerek. Wordpress kullananlar bilirler, SEO için wordpress biçilmiş kaftan. Dünya çapında geliştiricisinin olması, ücretsiz SEO ile ilgili temalarının epeyce bol olması, Yazılan yazıları SEO için kendisi ping göndermesi, SEO ya uygun adres üretmesi gibi gibi gibi bir sürü artıları olan bir yapıda geliştirildiği için benim şu anda yaşadıklarımı wordpress(kısaca içerik yönetim sistemi kullananlar) kullananlar(buraya dikkat geliştiricilerden bahsetmiyorum) düşünmezler, düşünmeyi ihtiyaç bile hissetmezler. Örnek:wordpress kullananlar yazı başlığının H1 veya h2 düzeyini kendileri AYARLAMAZLAR!... Bu çook basit bir örnek ama işte benim içinde bulunduğum durum içersinde bu göz ardı edilemeyecek kadar mühim bir konu; ki bunun gibi daha neler var neler...

Toparlıyorum, 2010 da siteme "ekrem" klasörünü ekleyince, alexa sıralamam bozuldu. 2011, 2012, 2013 ve dahi 2014'ün ilk çeyreği benim SEO'ya gözlerimi kapadığım yıllar oldu. Durumum bu.

Taa ki geçen sene aspx te kendi sitemi kodlamaya başladım, işin rengini değiştirebileceğimi farkettim, alexa sıralamamda kabaca 21 milyonları görüyordum ama SEO için vakit ayırmak, ders çalışmak istemiyordum. Yaptığım çalışmayı şeklen beğeniyordum. Bu da bana yetiyordu

Yetiyordu diyorum çünkü bir öğretmen olarak bu alanda herhangi bir hedefim yoktu. Neden olsun ki kamu personeliyim, bu alanda var olmaya ihtiyacım yok ki. İşte bu düşünce burnumun ucundaki kocaman deryayı, bir su damlası gibi göstermeye yetmişti. Taa ki bizim Efehan ile sohbet edip, kafamızın dank etmesine kadar.

Yazıyı fazla uzatmak istemiyorum. Devamı sonraki yazımda, muhabbetle kalın.

PAYLAŞ!
Etiketler: seo wordpress arama motoru optimizasyonu seo yazı dizisi etiket

EKREM GÜLCÜOĞLU HAKKINDA
Ekrem GÜLCÜOĞLU
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Web sitem Facebook adresim Twitter adresim Google Plus adresim

Yorum Yaz

Adınız Soyadınız  
Yaşınız
E-Posta Adresiniz    
İnternet Adresiniz
Mesajınız  


Yorumlar

Onaylanmamış: 0 yorum
Toplam: 1 yorum
27.02.2015 20:33:26 Aylin
Yazılarınızı okudum. Bu işlerde yeni olmama rağmen, seo ve bu konuda neler yapılabileceği ile ilgili yeterli bilgiye sahip oldum sanırım. Teşekkürler, sağolun.

SON YAZILARIM

ÇOK OKUNAN YAZILARIM

KATEGORİLERİNE GÖRE YAZILARIM

ETİKET BULUTU