SEO Yazı Dizisi 1

Rastgele beğendiğim sözlerden bir tanesi

Zararın neresinden dönersen (dönülürse) kârdır.

Atasözü

SEO Yazı Dizisi 1

SEO Yazı Dizisi 1 Hedefimde SEO'yu ele alarak bir yazı dizisi oluşturmak var. İlgililerin ve meraklılarının bu yazı dizimi okumalarını öneririm. Sitemin içinde bulunduğu durum SEO(SEarch Engine Optimization) adına tam bir fiyasko. Şahsi ilgi alanlarımı ve sosyal faaliyetlerimi sitemde yansıtmam SEO'daki felaketin önüne geçemediği için böyle bir yazı dizisinde içimi buraya döküyorum. Sözün özü sitem SEO'da sıfır. Hatta eksilerde sürünüyor :).

Bu dönemin başında Efehan Özkel(Normalde öğrencilerimin ismini sitemde zikretmeyi yeğlemem ama burada zikrediyorum ki kendisi de kıvılcımda emeğinin olduğunu farketsin ;) ) isimli öğrencimle ders arasında sohbet ederken söz SEO(Arama motoru optimizasyonu)'dan açılmıştı. Ara yerlerde de Google reklamlarından söz ediyorduk(Diyor ki öğrencim hocam sizin sitenizde, reklam yok. SEO çalışması da yapılmamış ama sitenizi beğeniyorum.). Öğrencime prensip olarak sitemde reklam bulundurmak istemediğimi belirttim. Gerek ihtiyacım ihityacım olmadığından gerekse de sitemin içeriğine uygun bulmuyordum. SEO içinse içinse içimde uhde olan bir konu vardı. O da şu, vakti zamanında sene yaklaşık 2007 iken, alexa sıralamasında alt yapısını kendim tasarladığım sitem epeyce yükselmişti. 100000 lerin altına inmişti. Sonrasında siteme wordpressi kurup, ana dizin içersinde "ekrem" isminde alt dizin açtığımda alexa sıralamam düşmüştü. Durum böyleyken, wordpress in SEO eklentilerini yüklesem de, eski bağlantılarımdan siteme trafik alsam da, durum nafile idi. Alexa sıralamam düşmeye devam ediyordu. 2008 oldu 2009 oldu. Askere gittim. Sonrasında harici meşgalelerimden ötürü bir daha SEO ile ilgilenmedim. Wordpress e devam ettim Lıkırtılarımı sitemde ara ara kaynatıyordum. Ne gerek vardı SEO'ya. Ta ki öğrencim bana bu mevzuyu açınca, kafam dank etti diyebilirim. Şimdi Efehan öğrencim, tamam. Burda dank edecek bir durum yok ama sitem "ekrem" dizini içersinde değildi.Alt yapısını kendim hazırladım. Her bir kod parçacığını ilmek ilmek kendim dokudum. Durum buyken, neden eskisi gibi alexa sıralamasından yükselmeyeyim?

İşte yaklaşık 10 gün önce sitemin alexa sıralamasını kontrol ettiğimde, alexa da bayağı bir hit yapmışım(!) :). 19000000(on dokuz milyonlar) küsürlerde sitem yer alıyordu. Bu işe nerden başlamak gerekiyordu? Hedefim neydi, üfff, bir dünya meşgale. Harici uğraşılarım da varken, araya bir de bunları mı katacağım?(Kendi sitem içün katmam gerekli)

İşte 10 gün önce bu konuyu irdelemeye başladım. Nereden başlamalıyım, kitap mı almalıyım, kimlerin yazısını okumalıyım diye düşünerek kendime bir yol haritası çizmeye başladım. Öncelikle problemimi tespit ettim. Problem şuydu: Gerek sitemi gerekse yazılarımı SEO'ya uygun hazırlamamam. Benim problemim buydu. Çözümü ise SEO'ya gereken önemin verilmesi olmalıydı. Problemi tespit ettik. Çözümünü de biliyoruz. Bundan sonrasında nasıl hareket edilecekti? İşte bundan sonra yaptıklarımı ve yapacaklarımı elim değdikçe sitemde paylaşarak benden sonrakilere de yardımcı olmaya çalışacağım.

İşin özünde bilgisayar öğretmeni olmam; anlatımlarımda muhatabım için bir avantaj sağlayacağına inanıyorum.

Meraklılarına sitemi takip etmelerini öneririm

PAYLAŞ!
Etiketler: seo arama motoru optimizasyonu ekrem öğretmen

EKREM GÜLCÜOĞLU HAKKINDA
Ekrem GÜLCÜOĞLU
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Web sitem Facebook adresim Twitter adresim Google Plus adresim

Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
Yaşınız
E-Posta Adresiniz
İnternet Adresiniz
Mesajınız


Yorumlar

Onaylanmamış: 0 yorum
Toplam: 0 yorum

SON YAZILARIM

ÇOK OKUNAN YAZILARIM

KATEGORİLERİNE GÖRE YAZILARIM

ETİKET BULUTU